ساپورت طبی
ساپورت طبی » ساپورت طبی
دررفتگی کشکک زانو سگ ،زانوبند سگ
patella luxation... دررفتگی کشکک زانو سگ زمانی اتفاق میافتد که کشکک زانو از جای طبیعی و اصلی خود خارج میشود. کشکک زانو در حالت عادی در یک شیار غضروفی در انتهای استخوان ران نشانده شده است. این بیماری هنگامی ایجاد میشود که کشکک، که دارای سه بخش است 1 استخوان ران (استخوان ران)، 2پاتلا (کشکک) 3درشت نی – به درستی شکل نگرفته باشد که باعث لنگش در پا و یا راه رفتن غیرطبیعی میشود.
در سگها کشکک زانو به صورت بادامی شکل است و وظیفه آن کمک به حرکت و کشش زانو است
کشکک، متصل به تاندون ماهیچه چهار سر ران است که این ماهیچه نیز متصل به استخوان درشتنی ران است
زمانی که این ماهیچه منقبض میشود، تاندون و کشکک زانو را میکشد که در نتیجه باعث به نرمی منبسط شدن دوباره آن میشود.
بنابراین به حالتی که در آن کشکک زانو به دلیل انبساط و انقباض از شیار طبیعی خود خارج شود، دررفتگی استخوان کشکک زانو
گفته میشود.
درمان در رفتگی کشکک زانو در در مراحل اولیه یا همان گرید 1 با ساپورت(بریس) همراه با مکمل و دارو قابل انجام است ولی در گرید بالاتر جراحی همراه با بستن ساپورت پس از جراحی انجام میشود. موفقیت پس از جراحی کشکک زانو 50 درصد است و امکان بازگشت وجود دارد. دررفتگی کشکک زانو سگ
امکان دارد علل دررفتگی کشکک زانو سگ مادرزادی یا ژنتیکی و یا جراحتی باشد
شخیص پتلا زانو سگ
معمولاً این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده میشود. علایم اولیه شامل لنگیدنهای گاه به گاه، لیلی کردنهای مقطعی، قطع شدن ناگهانی اتکاع پای مجروح، حالت غیرعادی نشستن به طوری که زانو به طرف خارج قرار گیرد است.
همه این علایم به صورت مقطعی هستند و گاه به گاه پدیدار میشوند. در برخی کیس ها مزمن، این بیماری میتواند منجر به فرسایش غضروف استخوان ران در نتیجه اصطکاک مداوم شود و سرانجام تبدیل به آرتروز شود. که در این حالت معمولاً درد شدیدی نیز وجود دارد و لنگش سگ جدیتر و دایمیتر میشود.
این بیماری دارای ۳ نوع درجهبندی میباشد:
درجه ۱مرحله اول این عارضه است بطوریکه هنگام معاینه با دست میتوان کشکک زانو را در شیار مفصلی زانو جا انداخت و و حتما از زانو بند استفاده ونیاز به جراحی ندارد.
درجه (2): مرحله دوم عارضه بطوریکه کشکک را هنگام معاینه میتوان با دست جا انداخت اما بهتر است حتما از زانوبند و برای درمان قطعی جراحی انجام شود.
درجه ۳ (3): کشکک کاملاً از شیار مفصلی خارج شده و تنها راه درمان جراحی همراه با بستن ساپورت طبی است.